175 g voita tai leivontamargariinia

3 kananmunaa

3 dl intiaanisokeria tai tummaa ruokosokeria

2 dl spelttijauhoja

4 rkl kaakaojauhetta

1 rkl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta

2-3 banaania

75 g suklaata pieninä muruina

Sulata voi tai margariini mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri ja lisää vaahtoon voisula. Sekoita keskenään spelttijauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri tai vaniljajauhe ja lisää seos munavaahtoon. Pilko banaanit ja suklaa pieniksi paloiksi ja lisää muiden ainesten joukkoon. Kaada taikina 35 cm mikronkestävään voideltuun  vuokaan. Kypsennä mikrossa 4 min + 4 min + 4 min. Aina välillä kääntäen vuokaa, ellei sinulla ole pyörivää alustaa mikrossa. Kokeile välillä kakun kypsyyttä. Kakku ei saa kuivua liikaa.

Kakun voi halutessaan päällystää suklaa+ sitruunacurdi seoksella. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon 3 rkl sitruunacurdia. Sekoita hyvin ja anna hieman jäähtyä. Levitä jäähtyneen banaani-suklaakakun päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Tämä ohje on oma.