250 ml sokeria

2 munaa

2 munankeltuainen

2 rkl vehnäjauhoja

250 ml kevytkermaa

375 ml omenacurdia tai paksua omenasosetta

½ tl jauhettua kanelia

1 tl vaniljaa

250 ml kuohukermaa

250 ml murennettuja joulupipareita

Vatkaa kulhossa keskenään sokeri, munat ja munankeltuainen kunnes seos on paksua ja vaaleankeltaista. Vatkaa joukkoon jauhot. Laita sivuun.

Kaada kevytkerma kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen (muista koko ajan sekoittaa). Vatkaa sitten lämmin kevytkerma munaseoksen joukkoon. Palauta kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes seos paksunee niin että muodostaa tasaisen kerroksen puulusikan pinnalle. Älä anna seoksen kiehahtaa muuten saat munakokkelia.

Nosta kattila liedelä ja vatkaa joukkoon omenacurdi tai omenasose ja kaneli. Kaada isoon puhtaaseen kulhoon. Lisää vanilja. Peitä astia ja laita jääkaappiin yön yli.

Sekoita joukkoon kermavaahto. Siirrä seos jäätelökoneeseen ja noudata koneesi ohjeita. 5 min. ennen ohjelman loppumista lisää murennetut joulupiparit ja anna koneen pyörittää ne jäätelömassan joukkoon.

Jäätelö on pehmistä. Jos haluat kovempaa jäätelöä, laita massa vielä pakastimeen 2 tunniksi.

Ohje on kirjasta Marilyn Linton and Tanya Linton: 125 Best Ice cream Recipes