Tämän ruuan inspiraatio on ollut Boeuf Bourguignon  eli Burgundin pata.

4 annosta

500 g naudanjauhelihaa

1 keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

1 porkkana

2 lehtisellerinvartta

1 pekoniviipale

voita paistamiseen

2 dl vettä

3 rkl härkäfondia

2 dl punaviiniä

2 tl kiinalaista soijakastiketta

2 rkl timjamia

2 laakerinlehteä

20 pientä herkkusientä, n. 200 g

3/4 dl hillosipuleita

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja porkkana. Suikaloi selleri ja pekoni. Ruskista padassa vihannekset ja pekoni.

Kypsennä jauheliha paistinpannulla voissa kypsäksi ja lisää pataan. Kaada paistinpannulle vettä ja pyöräytä lastalla muutaman kerran, kaada vesi pataan.

Lisää pataan fondi, viini, soija, timjami ja laakerinlehti. Anna valmistua kannen alla n. 30 min.

Ruskista sienet paistinpannulla voissa. Lisää sienet ja hillosipulit pataan ja keitä n. 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pastan kera.

Ruotsinkielinen alkuperäisohje löytyy Drömhem & Trägård-lehdestä nro 4/2011