Tämän ruuan inspiraatio on ollut Boeuf Bourguignon eli Burgundin pata.
4 annosta
500 g naudanjauhelihaa
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 lehtisellerinvartta
1 pekoniviipale
voita paistamiseen
2 dl vettä
3 rkl härkäfondia
2 dl punaviiniä
2 tl kiinalaista soijakastiketta
2 rkl timjamia
2 laakerinlehteä
20 pientä herkkusientä, n. 200 g
3/4 dl hillosipuleita
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja porkkana. Suikaloi selleri ja pekoni. Ruskista padassa vihannekset ja pekoni.
Kypsennä jauheliha paistinpannulla voissa kypsäksi ja lisää pataan. Kaada paistinpannulle vettä ja pyöräytä lastalla muutaman kerran, kaada vesi pataan.
Lisää pataan fondi, viini, soija, timjami ja laakerinlehti. Anna valmistua kannen alla n. 30 min.
Ruskista sienet paistinpannulla voissa. Lisää sienet ja hillosipulit pataan ja keitä n. 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pastan kera.
Ruotsinkielinen alkuperäisohje löytyy Drömhem & Trägård-lehdestä nro 4/2011
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.