Helppo keitto, ainekset löytyvät ruokakaupasta tai itämaisten ruokatarvikkeiden kaupasta. Jos sinulla ei ole kalakastiketta voit korvata sen soijakastikkeella.
6-8 annosta
3 purkkia kookosmaitoa
1½ l kasvislientä
2 sitruunaruohon kortta leikattuna paloiksi tai 2-3 rkl sitruunaruohososetta tai -tahnaa
3 viipaletta tuoretta inkivääriä
4 punaista Thai-chiliä, jalapenoa tai muuta chiliä hienonnettuna
nippu tuoretta korianteria
4 kaffir limetin lehteä
2½ dl viipaloituja herkkusieniä tai siitakesieniä
2½ dl vihreitä herneitä
2½ dl kuutioitua tofua
4 rkl kalakastiketta
6 rkl limettimehua
Kuumenna suuressa kattilassa kookosmaito, kasvisliemi, sitruunaruoho, inkiväärii ja korianterinvarret (säästä lehdet myöhemmäksi). Kun keitos on lähellä kiehumispistettä, vähennä lämpöä ja anna hautua 10 min.
Siivilöi keitosta sitruunaruohon korret, inkivääri ja korianterinvarret. Palauta liemi kattilaan lisää chilit, limetinlehdet, sienet, herneet ja tofu.
Kuumenna keitto lähes kiehumispisteeseen, vähennä sitten lämpöä ja anna hautua 3 minuuttia. Ennen tarjoilua lisää kalakastike ja limettimehu. Koristele korianterinlehdillä.
Tämä ohje on Marion Winikin ja peräisin Yoga Journal-lehdestä June 2004
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.