1 punasipuli

1 porkkana

1 sellerinvarsi

1 rkl oliiviöljyä

8 dl vettä

2½ rkl vasikkafondia

2 laakerinlehteä

500 g raakoja punajuuria

3 perunaa

4 dl maitoa

½ sitruunan mehu

1 rasia vihanneskrassia

suolaa ja pippuria

Silppua sipuli, porkkana ja selleri hienoksi. Kuullota silppu öljyssä paksupohjaisessa kasarissa keskilämmöllä. Kaada joukkoon vesi ja vasikkafondi ja kiehauta. Lisää laakerinlehti. Leikkaa punajuuret ja porkkanat paloiksi ja lisää joukkoon. Anna kiehua 20-35 min. Poista laakerinlehti. Laita keitto tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta. Lisää keittoon maito. Lisää sitruunamehu ja suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada keitto kulhoihin tai syville lautasille. Laita 1 rkl raastettu punajuurta jokaiselle lautaselle, leikkaa krassia koristeeksi ja lirauta kaunis rinkula oliiviöljystä koristeeksi.

Ohje on peräisin Bo Hagströms kokbok från mormor till medelhavet - kirjasta