8 dl maitoa

3/4 tl suolaa

20 g hiivaa

3 dl haaleaa vettä

2 rkl oliiviöljyä

lisää jauhoja tarvittaessa

Sekoita jauhot ja suola keskenään suuressa kulhossa. Murenna hiiva pieneen kulhoon ja kaada päälle ½ dl lämmintä vettä. Ripottele hieman jauhoja hiivan päälle, peitä leivinliinalla ja vie lämpimään paikkaan, kunnes seos muuttuu vaahtomaiseksi.

Tee jauho-suola -kulhoon keskelle pieni kolo, johon kaadat hiivaseoksen, öljyn ja vettä sen verran että saat aikaiseksi pehmeän taikinan. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Laita sitten taikinan öljyttyyn kulhoon, peitä leivinliinalla ja anna kohota 45 min., kunnes taikina on kooltaan kaksinkertainen. Jaa taikina sitten 4 yhtä suureen osaan. Muotoile jokaisesta osasta pulla, peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 min.

Paista kuumassa uunissa (250 º C:ssa) 10 min tai kunnes leipä kohoaa keskeltä ja saa kullanruskean värin. Nosta leivät pelliltä ja laita folion alle 10 minuutiksi. Kun folio poistetaan leipä on painunut kasaan ja sen keskellä on ilmatasku.

Ohje on kirjasta: Shapour Varzdari: Persiskt kök, 2008