Ajattelin ensin laittaa otsikoksi peltileipä, mutta mietin että se antaisi hieman väärän kuvan...
Tämä leipä maistuu juuston kera, kahvin tai teen kanssa tai marmelaadin kera.
11 dl vehnäjauhoja
10 dl grahamjauhoja
1 rkl ruokasoodaa
3 dl rusinoita
2¼ dl sokeria
1 l viiliä
2¼ dl siirappia
Mittaa kuivat ainekset ja rusinat kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää viili ja siirappi ja sekoita kunnes taikinasta tulee tasaista, mutta melko löysää. Voitele uunipelti ja levitä taikina tasaisesti pellille. Paista uuni alaosassa 200º C:ssa, 30-45 minuuttia. Anna leivän levätä hetki pellillä ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Jaa leipä 3-5 osaan. Syö minkä maittaa ja pakasta loput.
Ohje on kirjasta Långpannans lov. Alunperin lienee kyseessä gotlantilaisleipän tyyppinen iso maalaisleipä, nyt uunipelti-versiona.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.